Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHHelikopteri pomažu u gašenju požara u opštini Bileća

Helikopteri pomažu u gašenju požara u opštini Bileća

U opštini Bileća, helikopteri su prešli na gašenje požara, izjavio je ministar Trninić. On je naglasio da su timovi Republičke uprave civilne zaštite spremni za akcije gašenja.

Mobilizacija resursa za gašenje požara

Prema Trninićevim riječima, vatrogascima je na raspolaganje stavljen značajan broj resursa. Sedam cisterni je raspoređeno, s pet cisterni kod jednog bazena i dvije kod drugog. Time su osigurani optimalni uslovi za dopremanje vode tokom operacija.

Podrška iz Srbije

Osim helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske, na gašenju požara učestvuju i dva helikoptera MUP-a Srbije. “Super puma” ima nosivost četiri tone, dok “Bel 212” može nositi od 1,2 do 1,5 tona. Trninić se zahvalio MUP-u Srbije na ovoj podršci.

Izazovi budućnosti

Trninić se nada boljoj situaciji tokom dana, ali je istakao opasnost koju donose duža, vrelija i sušnija ljeta. “Vjerovatno ćemo se suočavati sa ovakvim situacijama i dalje”, rekao je on.

Na kraju, ministar je naglasio potrebu za opremanjem Republičke uprave civilne zaštite kako bi bolje reagovali na slične situacije u budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -