Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPožar na Crnom vrhu: Herojski napori vatrogasaca spriječili katastrofu

Požar na Crnom vrhu: Herojski napori vatrogasaca spriječili katastrofu

U proteklih nekoliko dana, područje Crnog vrha, između Kaknja i Zavidovića, pogođeno je nezapamćenim požarima. No, zahvaljujući brzom djelovanju uposlenika Šumskog poduzeća Zavidovići i vatrogasaca Kakanj, spriječena je prava katastrofa.

Prooravanje puteva kao ključna mjera

Prooravanje puteva od strane šumarija igrala je ključnu ulogu u suzbijanju požara. Načelnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević, naglasio je važnost ovog koraka. “Moram pohvaliti uposlenika ŠPD Zavidovići. Njihovim prooravanjem puteva uspješno je spriječena velika katastrofa”, izjavio je Bajtarević.

Uloga vatrogasaca i helikoptera

Kakanjski vatrogasci, uz pomoć dodatne opreme, uspjeli su staviti dio požara prema Podborju pod kontrolu. “Do kasno sinoć pokušavali smo obezbijediti helikoptere za gašenje”, dodao je načelnik. Njegova izaslanica, Mirnesa Softić, uspješno je obezbijedila angažman dva helikoptera koji će početi s radom tokom poslijepodneva.

Trenutna situacija i izazovi

Unatoč naporima, trenutne visoke temperature otežavaju efikasno gašenje požara. “Situacija je ozbiljna, ali vjerujem da ćemo usprkos svemu uspjeti ugasiti ovaj požar”, zaključio je Bajtarević, sjećajući se uspjeha vatrogasaca koji su jutros ugasili požar na Teševu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -