Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHHerojski čin policajaca: Spasili izbjeglice iz Ukrajine na plaži

Herojski čin policajaca: Spasili izbjeglice iz Ukrajine na plaži

Trenutak spašavanja u Makarskoj

U novom intervjuu na Avaz TV, Edin Ranica i Šaban Topovčić, službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, podijelili su svoja iskustva. Ovi hrabri policajci postali su poznati javnosti prošle sedmice kada su na plaži u Makarskoj pokušali spasiti izbjeglice iz Ukrajine.

Zahtjevan trenutak na odmoru

Ranica i Topovčić su bili na odmoru kad su se suočili s dramatičnom situacijom. O tome su izjavili: “Bili smo u pratnji jednog funkcionera i dok smo se odmarali, došlo je do incidenta.” Allahova odredba ih je, kako su rekli, navela da u tom trenutku budu na pravom mjestu.

Dinamična akcija na vodi

U moru se našla starija gospođa po imenu Lasija koja je naduvala svoj dušek. Nažalost, snaha i kćerka su je, pokušavajući joj pomoći, prevrnule u more. “Čuo sam kolegu Šabana kako mi govori ‘Guraj, guraj, plivaj, guši se.'”, prisjetio se Ranica.

Borba za opstanak

Šaban Topovčić je dodao da su scene koje su svjedočili bile neprocjenjive. “Bilo je i pomalo scena na koje nisam navikao. Kada se čovjek guši, hvata se za posljednju slamku spasa.” Borba tri žene za vlastiti život bila je teška, ali hrabrost i odlučnost su ih vodili naprijed.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -