Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDirektor Helikopterskog servisa RS očekuje gašenje požara u NP "Sutjeska" i Bileći

Direktor Helikopterskog servisa RS očekuje gašenje požara u NP “Sutjeska” i Bileći

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske, Boban Kusturić, izjavio je da se očekuje gašenje požara u Nacionalnom parku “Sutjeska” i Bileći u naredna dva sata. Trenutno se na gašenju požara angažovana tri helikoptera, od kojih su dva iz Srbije.

Apel za dodatnom pomoći od strane zemlje

Kusturić je naglasio potrebu za povlačenjem vatrogasaca sa tla kako bi se omogućila brža reakcija u gašenju požara. Poručio je da su helikopteri iz Srbije i Helikopterskog servisa RS do sada izbacili više od 300 tona vode na područje zahvaćeno požarom.

Podrška iz Srbije ključna za borbu protiv požara

Direktor Kusturić je istakao da bi bez podrške Srbije, Tjentište bilo potpuno zahvaćeno plamenom. On je naglasio da su se požari mogli ugasiti i ranije, kada bi bio odobren dolazak helikoptera.

Donacije kao znak solidarnosti

Kusturić je zahvalio vlasniku kompanije Hifa oil, koji je donirao 12 tona goriva za gašenje požara, naglasivši važnost podrške u ovim kriznim vremenima.

Aktualna situacija na terenu

Prema informacijama iz Republičke uprave civilne zaštite RS, požar u stoljetnoj crnogoričnoj šumi na Zelengori je pod kontrolom. Na terenu su aktivni helikopteri te ekipa vatrogasaca i lokalnih šumara.

U proteklih 24 časa, zabilježeno je još 16 vatrogasnih intervencija, od kojih je 15 uspješno gasilo požare u različitim dijelovima Republike Srpske. Situacija se prati i dalje, a ekipa je spremna za daljnje izazove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -