Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHLejla Fazlagić izbjegava pravdu: Potraga za njom postaje hitna

Lejla Fazlagić izbjegava pravdu: Potraga za njom postaje hitna

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu, Lejla Fazlagić nije se pojavila, što je izazvalo niz pravnih poteza. Kantonalni tužilac Samir Selimović predložio je ukidanje rješenja o jemstvu i raspisivanje potjernice zbog bjekstva.

Povod za izostanak Lejle Fazlagić

Sutkinja Adisa Zahiragić primila je dva maila od Fazlagić u kojima je navela da su ona i njena kćerka bolesne. Iako je zatražila odgodu ročišta, nije dostavila nikakvu medicinsku dokumentaciju. Tužilac Samir Selimović istaknuo je da sumnja u istinitost njenih tvrdnji.

Razlozi za pritvor

Selimović je naveo da se iz medija može vidjeti da je Fazlagić zdrava i da se nalazi u Hrvatskoj. Također, naglasio je da postoje sumnje o njenoj namjeri da se vrati u Bosnu i Hercegovinu, što dodatno komplikuje situaciju.

Odgovor advokatice

Advokatica Belma Balijagić Džuho izjavila je da je njoj javila da je bolesna, no Sutkinja Zahiragić je naložila da se u roku od 24 sata dostavi medicinska dokumentacija kako bi se utvrdila njena stvarna namjera o dolasku.

Fazlagić u Hrvatskoj

Lejla Fazlagić trenutno se nalazi u Makarskoj, gdje radi u Centru za socijalni rad. Ova informacija dodatno otežava njen povratak, a tužilaštvo će ponoviti zahtjev za njeno izručenje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -