Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBivša sutkinja Lejla Fazlagić Pašić ponovo nedostupna pravdi u Sarajevu

Bivša sutkinja Lejla Fazlagić Pašić ponovo nedostupna pravdi u Sarajevu

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu održano je ročište o izjašnjenju krivice bivše sutkinje Lejle Fazlagić Pašić. Ona je osam godina u bjekstvu i nedostupna bh. organima pravosuđa.

Neuspjeli pokušaj ukidanja potjernice

Fazlagić Pašić je nedavno zatražila da plati kauciju kako bi se ukinula potjernica za njom. Međutim, na današnjem ročištu se nije pojavila. Tužilaštvo je tražilo nove mjere pritvora, smatrajući da kaucija koja je plaćena treba biti ukinuta.

Bolest kao izgovor?

Ona je sudu dostavila informaciju da trenutno ima koronu, zbog čega nije mogla doći. Također, svojoj advokatici Belmi Balijagić Džuho je kazala da joj kćerka ima koronu. No, tužilac Samir Selimović ističe da joj ne vjeruje jer nije dostavila medicinsku dokumentaciju.

Istražni postupak traje već osam godina

Tužilaštvo Kantona Sarajevo počelo je istraživanje grupe ljudi na čelu s Alijom Delimustafićem prije više od osam godina. Sumnja se na nezakonito prometovanje nekretninama. Suđenje se konačno pokrenulo, ali je postupak razdvojen zbog nedostupnosti sutkinje Fazlagić Pašić.

Ona se u trenutku policijske akcije već nalazila u Hrvatskoj, gdje je ostala do danas. Njena situacija ponovno dovodi u pitanje pravosudne procese koji traju već dugo vremena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -