Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBivša sutkinja Lejla Fazlagić izostala sa suđenja u predmetu „Pravda“

Bivša sutkinja Lejla Fazlagić izostala sa suđenja u predmetu „Pravda“

Neprisutnost na izjašnjenju o krivici

Bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, Lejla Fazlagić, zakazano izjašnjenje o krivici nije prisustvovala. Izjašnjenje se trebala odvijati u Kantonalnom sudu u Sarajevu u 10 sati. No, Fazlagić se nije pojavila na zakazanom ročištu. Ova situacija izaziva dodatne upite o njenoj dostupnosti pravdi.

Aspekt povučene potjernice

Kantonalni sud nedavno je povukao potjernicu za Fazlagić. Ona je prije osam godina pobjegla u Republiku Hrvatsku i bila je nedostupna organima gonjenja. Potjernica je povučena nakon što je kao jamstvo osigurala nekretninu u Sarajevu vrijednu gotovo 80.000 maraka.

Optužnice i organizirani kriminal

Optužnica koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo protiv Lejle Fazlagić potiče iz 2018. godine. U toj optužnici se navodi da je nezakonito preknjiženo 19 nekretnina, čija je ukupna vrijednost gotovo osam miliona KM. Tužilaštvo tvrdi da je Fazlagić bila dio organizirane kriminalne grupe pod vodstvom Alije Delimustafića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova.

Naredni koraci u pravnom postupku

Optužnica protiv Lejle Fazlagić izdvojena je iz predmeta „Delimustafić“, dok suđenje bivšem ministru počinje u aprilu 2024. godine. Ova situacija povlači dodatna pitanja o pravdi i transparentnosti u pravosudnom sistemu Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -