Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSaobraćajna Upozorenja: Savjeti za Vozače u Ljetnim Mjesecima

Saobraćajna Upozorenja: Savjeti za Vozače u Ljetnim Mjesecima

U vremenskim uslovima visokih dnevnih temperatura, vozačima se preporučuje da putuju u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima. Ove preporuke dolaze iz BIHAMK-a radi povećane sigurnosti na cesti.

Oprez i Sigurnost na Cestama

Vozače se poziva na oprez i pridržavanje propisanog odstojanja. Kada vozači teretnih vozila primijete dugu kolonu putničkih vozila, sugerira se da privremeno isključe iz saobraćaja. Ova mjera pomaže u sprečavanju rizičnih preticanja.

Obustave Saobraćaja Zbog Radova

Na dionici Tuzla-Čelić, u mjestu Lopare, saobraćaj će biti obustavljen zbog deminerskih radova do 16 sati. Obustava traje 30 minuta, dok se vozila propuštaju svake 15 minuta. Slični radovi se provode i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća.

Aktuelni Radovi na Magistralnim Putovima

Vozače obavještavamo o radovima na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Semizovac-Olovo, i Kladanj-Vlasenica. Na putevima Rogatica-Ustiprača, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom zbog oštećenja mosta.

Granični Prelazi i Saobraćajne Restrikcije

Na graničnom prelazu Izačić, promet vozila je pojačan. Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Krstac je otvoren do kraja avgusta za putnički saobraćaj, dok su teretna vozila preko 5 tona preusmjerena na druge prelaze.

Za veću sigurnost na putevima, slijedite upute i saobraćajne znakove. Vožnja u ljetnim mjesecima zahtijeva dodatnu pažnju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -