Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIsporuka gasa za Sarajevo nastavlja se u duhu dobrih odnosa

Isporuka gasa za Sarajevo nastavlja se u duhu dobrih odnosa

Nedeljko Elek, predstavnik Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo, iznio je optimistične vijesti za građane glavnog grada. U izjavi za Klix.ba, Elek je potvrdio da će obustava isporuke gasa za Sarajevo prestati sutra u 8 sati ujutro.

Sastanak s ključnim akterima

Današnji sastanak započeo je u 19 sati, a nastavak se očekuje sutra u 10 sati. Ovaj dijalog ključan je za rješavanje trenutne situacije, koja je nastala zbog obustave gasa od strane firme Sarajevo-gas Istočno Sarajevo. Ova odluka donijeta je u 12 sati, izazivajući zabrinutost među građanima.

Poskupljenje gasa izaziva nervozu

Početkom 2024. godine, Sarajevo-gas Istočno Sarajevo zatražio je značajno poskupljenje cijene gasa. Prijeteći obustavom isporuke, tražili su novu cijenu od 14,10 KM/1000 Sm3, nasuprot dotadašnjih 11,2 KM/1000 Sm3. Ovo povećanje nije prošlo bez reakcija.

Regulatorna komisija donosi odluku

Regulatorna komisija za energetiku RS-a donijela je 27.6.2024. godine odluku da nova cijena može biti primjenjivana samo od 1.1.2025. godine. Time je osigurana zaštita potrošača tokom aktuelne zimske sezone.

Građani Sarajeva s nestrpljenjem očekuju nastavak isporuke gasa i očekuju da će novoodređeni odnosi donijeti stabilnost na tržištu energenta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -