Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHLejla Fazlagić Pašić: Osam godina u bjegu i nova mogućnost za suđenje

Lejla Fazlagić Pašić: Osam godina u bjegu i nova mogućnost za suđenje

Lejla Fazlagić Pašić, koja je već osam godina u bjegu, pronašla je sklonište od bh. pravosuđa u Hrvatskoj. Njen slučaj postao je tema brojnih rasprava u medijima, posebno nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu nedavno ukinuo crvenu potjernicu.

Mjere zabrane nakon ukidanja potjernice

Sud je odredio mjere zabrane za Fazlagić Pašić. Ona se trenutno bezbrižno odmara na hrvatskoj obali, gdje redovno objavljuje fotografije. Nije poznato da li će se Lejla pojaviti na sutrašnjem ročištu. Ako se ne pojavi u 10 sati, tužitelj će donijeti odluku o daljnjim mjerama.

Istražna procedura traje već osam godina

Tužilaštvo Kantona Sarajevo počelo je istraživati grupu ljudi na čelu s Alijom Delimustafićem zbog sumnje na nezakonito prometovanje nekretninama. Suđenje je započelo nedavno, ali je postupak razdvojen u odnosu na Fazlagić Pašić, jer nije bila dostupna bh. organima gonjenja.

Prijedlog za ukidanje pritvora

U novembru 2023. godine, Lejla Fazlagić Pašić je putem svoje advokatice, Belme Balijagić Džuho, podnijela prijedlog za ukidanje pritvora. Cilj prijedloga je omogućiti joj slobodan pristup sudu, gdje želi iznijeti svoju verziju događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -