Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPotezi Elektroprivrede izazvali zabrinutost građana Istočnog Sarajeva

Potezi Elektroprivrede izazvali zabrinutost građana Istočnog Sarajeva

Članica Predsjedništva SDS-a, Aleksandra Pandurević, iznijela je zabrinutost zbog trenutne situacije u Istočnom Sarajevu. Kako ističe, Elekovom odlukom pogođeni su i građani ovog područja.

Zalihe plina za tri dana

Prema informacijama koje posjeduje, postoje zalihe plina koje bi trebale trajati još tri dana. “Iskreno se nadam da će, u interesu svih građana, biti pronađeno rješenje u ovom vremenskom okviru”, naglasila je Pandurević u razgovoru za Klix.ba.

Krivica na svim stranama

Bivša državna zastupnica smatra da je krivica raspoređena na sve strane. Pritom je posebno apostrofirala nedavno imenovanog direktora Energoinvesta, Mirzu Ustamujića. Njegovo ponašanje, prema njenim riječima, ukazuje na neodgovornost.

Potrebna komunikacija između strana

“Ako je tačno da gospodin Ustamujić odbija sve razgovore, onda je to nedopustivo. Isključenja plina ne mogu biti rješenje”, istakla je Pandurević.

Odgovornost novo rukovodstvo

Pandurević smatra da odgovornost ne snosi samo Elektroprivreda, već i rukovodstvo Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo. Iznenađena je trenutnom situacijom, posebno u poređenju s ranijim upravama, na čelu s bivšim direktorom Slavom Krajišnikom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -