Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBivša sutkinja Lejla Fazlagić ponovno pred sudom nakon osam godina

Bivša sutkinja Lejla Fazlagić ponovno pred sudom nakon osam godina

Bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, Lejla Fazlagić, trebala bi se sutra pojaviti pred Kantonalnim sudom u Sarajevu. Ovo izjašnjenje o krivici u predmetu „Pravda“ zakazano je za srijedu, a Fazlagić će u sudnici biti nakon osam godina izbivanja.

Izbjegavanje pravde i povlačenje potjernice

Kantonalni sud u Sarajevu nedavno je povukao potjernicu za Lejlu Fazlagić. Naime, ona je prije osam godina pobjegla u Republiku Hrvatsku, gdje je bila nedostupna bh. organima gonjenja. Prema informacijama, Sud je zakazao ročište za 10 sati, a Lejla je najavila svoj dolazak večeras.

Optužnica i organizirani kriminal

U optužnici koju je podiglo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, navodi se da je Fazlagić nezakonito preknjižila 19 nekretnina. Te nekretnine su vrijedne gotovo osam miliona maraka. Optužba implicira da su joj u tome pomagali sudije, advokati i drugi službenici.

Prava i zabrane

Fazlagić se prilikom povratka neće suočiti sa kućnim pritvorom, kako se ranije pretpostavljalo. Umjesto toga, izrečena joj je zabrana napuštanja Kantona Sarajevo. Ovo će biti njen prvi nastup na suđenju nakon višegodišnjeg izbjegavanja pravde.

Predstojeća suđenja

Suđenje bivšem ministru Aliji Delimustafiću, koji je optužen za organizirani kriminal, počelo je u aprilu 2024. godine. Fazlagić je izdvojena iz ovog predmeta, ali njen slučaj ostaje u centru pažnje javnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -