Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSramotna Odluka Vlade FBiH: 1.6 Miliona KM za Automobile umjesto Letjelica za...

Sramotna Odluka Vlade FBiH: 1.6 Miliona KM za Automobile umjesto Letjelica za Gašenje Požara

Vlada Federacije BiH donijela je sramotnu odluku da izdvoji 1.6 miliona KM za kupovinu automobila za premijera i ministre. Ova odluka izazvala je ogorčenje među građanima i političkim strankama, posebno unutar Stranke demokratske akcije (SDA).

Izjava SDA o situaciji

Iz SDA su istaknuli da je to veliki promašaj, jer novac nije iskorišten za nabavu letjelica namijenjenih za gašenje požara. “Vlada Fadila Novalića je 2023. godine izdvojila 30 miliona KM za tu svrhu”, dodali su iz ove stranke.

Preusmjeravanje Sredstava

Aktuelna vlast je preusmjerila sredstva kako bi ispunila želje HDZ-u BiH, umjesto da zbrine sigurnost građana. “Umjesto iskorištavanja novca za nabavu letjelica, odlučili su potrošiti sredstva na vlastiti komfor”, tvrde iz SDA.

Porast Duga i Njegove Posljedice

SDA također ukazuje na to da je u ovoj godini Vlada FBiH građane zadužila za 600 miliona KM. Pored takvog opterećenja, nedostaje novca za kapitalne projekte, lijekove i osnovne životne troškove.

Nedostatak Legitimiteta Vlasti

SDA naglašava da ovakvo ponašanje vlasti predstavlja vrhunac sebičnosti. “Aktuelna vlast nema legitimitet, a ni obzira prema potrebama građana”, zaključuju iz ove stranke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -