Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPovučen opasni lijek za trudnice u BiH: Šta se dešava?

Povučen opasni lijek za trudnice u BiH: Šta se dešava?

U današnjem izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u Bosni i Hercegovini, objavljena je važna vijest o povlačenju opasnog lijeka. Odlukom Agencije za lijekove BiH, povučen je lijek koji je s tržišta Evropske unije uklonjen u maju ove godine.

Razlozi povlačenja lijeka

Lijek je povučen zbog prisustva supstance koja može biti opasna za trudnice. Međutim, postavlja se pitanje: šta su čekali nadležni u BiH? Da li je lijek korišten u bh. zdravstvenim ustanovama?

Pravni postupak

Saznajemo da je za sutra zakazano ročište gdje će se sutkinja Fazlagić izjasniti o krivici u vezi s ovim slučajem. Ovo će biti od značaja za sve građane koji su koristili ovaj lijek.

Festival i nekretnine

Osim informacije o lijekovima, “Dnevni avaz” donosi informacije o festivalskoj groznici u glavnom gradu. Prodaja karata za Sarajevo Film Festival je počela, a ulaznice su veoma tražene.

Dnevnik dodatno izvještava o nekretnini u Starom Gradu, čija je početna cijena šest miliona maraka. Ova kuća je oduzeta od perača novca, što dodatno podiže interes javnosti.

Horor u Šipovu

Nažalost, vijesti o nasilju ne prestaju. Novi slučaj femicida u Šipovu uznemirio je cijelu javnost, gdje je muškarac upucao suprugu pa se potom oduzeo sebi život.

Pročitajte i razgovor s Vesnom Đogani, koja najavljuje da će njihov novi album obilježiti ljeto. Osvežite se najnovijim informacijama na digitalnoj platformi “Dnevnog avaza” putem linka: avaz.pressreader.com.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -