Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHHitna pomoć iz Srbije stiže u Foču zbog požara

Hitna pomoć iz Srbije stiže u Foču zbog požara

U trenutku dok se Foča suočava sa ozbiljnim požarima, pomoći stiže iz Srbije. U izjavi za Srnu, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Nenad Nešić, otkrio je kako je razgovarao sa Ivicom Dačićem, ministrom unutrašnjih poslova Srbije. Nešić je naglasio da će helikopteri iz Srbije doći sutra kako bi podržali napore u gašenju požara.

Međunarodna pomoć za gašenje požara

Vijeće ministara BiH na hitnoj sjednici zatražilo je međunarodnu pomoć u gašenju požara u blizini Foče. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Staša Košarac, istakao je da je do sada pomoć ponudila samo Srbija. On je naveo kako su podržali odluku o traženju pomoći od susjednih zemalja kao što su Hrvatska i Crna Gora, ali i drugih zemalja sa kojima BiH ima potpisane sporazume.

Angažman Oružanih snaga BiH

Pored pomoći iz Srbije, ministar odbrane BiH, Zukan Helez, potvrdio je angažman heliktera Oružanih snaga BiH. Ova saradnja dodatno će doprinijeti učinkovitijem gašenju požara i sprječavanju katastrofalnih posljedica po Nacionalni park Sutjeska.

U ovim trenucima, efikasna koordinacija između BiH i Srbije može značajno doprinijeti zaštiti prirodnih resursa i ljudskih života.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -