Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHRekonstrukcija saobraćajnice od Skenderije do Radićeve ulice u punom jeku

Rekonstrukcija saobraćajnice od Skenderije do Radićeve ulice u punom jeku

Radovi na rekonstrukciji dionice od Skenderije do Radićeve ulice započeli su sredinom prošlog mjeseca. Proteklog vikenda izvršeno je asfaltiranje, što je značilo potpuni prekid saobraćaja.

Pojedinosti o rekonstrukciji

U okviru ovog projekta rekonstruirane su obje trake za motorna vozila i trotoari. Ova dionica čini dio prve faze rekonstrukcije do mosta Ćumurija, koja obuhvata ukupnu dužinu od jednog kilometra.

Planovi za nastavak radova

Nadležni su najavili nastavak radova nakon Sarajevo Film Festivala, a završetak je planiran do kraja godine. Ova rekonstrukcija je samo jedna od tri faze radova na potezu Skenderija – Vijećnica – Vječna vatra.

Vrijednost i rokovi radova

Preostale faze odnose se na dionice mosta Ćumurija – Vijećnica i Vijećnica – Vječna vatra, sa ukupnom dužinom od 2,8 kilometara. Rok za završetak svih radova je tri godine, ali u Ministarstvu saobraćaja očekuju brži završetak.

Izvođač radova i osiguranje sredstava

Izvođač radova je austrijska kompanija Strabag, a ukupna vrijednost projekta iznosi 6,5 miliona KM, osiguranih iz kantonalnog budžeta. Planiraju se i rekonstrukcije trotoara te tramvajskih trakova kako bi se poboljšala sigurnost u saobraćaju.

Važnost rekonstrukcije

Posljednja rekonstrukcija ovog dijela saobraćajnice izvršena je prije 18 godina, a nova obnova bit će ključna za smanjenje buke i povećanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -