Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGlasanje za Lokalne izbore 2024. godine: Biračka mjesta u inostranstvu

Glasanje za Lokalne izbore 2024. godine: Biračka mjesta u inostranstvu

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine obavještava da će glasanje za Lokalne izbore 2024. godine biti omogućeno u nekoliko inostranih gradova. Glasači mogu glasati u ambasadama BiH u Beogradu, Berlinu, Beču, Kopenhagenu, Hagu, Ljubljani, Stockholmu, kao i u Briselu koji pokriva Belgiju i Luksemburg.

Biračka mjesta u Njemačkoj i Austriji

Pored toga, glasači će moći glasati u generalnim konzulatima BiH smještenim u Minhenu, Frankfurtu i Stuttgartu. Također, počasni konzuli u Grazu i Salzburgu omogućit će glasanje za sve prijavljene glasače. Novi dodatak ovom procesu je počasni konzulat BiH za Gornju Austriju, koji će po prvi put učestvovati u organizovanju izbora.

Ograničenja u radu diplomatsko-konzularnih predstavništava

Centralna izborna komisija je također obznanila da glasanje neće biti organizovano u nekim diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Razlog za ovo je nedovoljan broj prijavljenih glasača. Ovo ukazuje na važnost pravodobne prijave za glasanje kako bi se osiguralo prisustvo na izborima.

Glasanje putem pošte

Za sve glasače koji ne mogu da prisustvuju na biralištima, omogućeno je glasanje putem pošte. Svi prijavljeni glasači će primiti potrebne informacije o ovoj opciji najkasnije 40 dana prije održavanja izbora. Odluke o konačnim biračkim mjestima bit će objavljene na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -