Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNova imena u Antikorupcijskom timu Vlade Federacije BiH

Nova imena u Antikorupcijskom timu Vlade Federacije BiH

Na posljednjoj sjednici održanoj 1. avgusta, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je važno rješenje o izmjenama Antikorupcijskog tima. Ovaj tim sada čine iskusni članovi iz raznih sektora, a na čelu je Jasenko Muharemagić.

Nova struktura tima

U Antikorupcijskom timu, pored Jasenka Muharemagića kao predsjednika, nalaze se Marica Bulić, Fadil Mandal, Ivana Prvulović, Munib Isaković, Emir Bašić, Amel Topalović, Damir Šapina i Dijana Smailagić. Ova struktura bi trebala ojačati borbu protiv korupcije u Federaciji BiH.

Poznate ličnosti u timu

Jasenko Muharemagić je ranije bio savjetnik premijera Nermina Nikšića. U posljednje vrijeme, angažiran je u privatnom sektoru. Amel Topalović obnaša funkciju glavnog inspektora Finansijske policije FBiH.

Iskustvo članova

Ivana Prvulović nedavno je postavljena za direktoricu Federalne uprave za inspekcijske poslove. Marica Bulić je šefica kabineta zamjenika premijera i ministra finansija, dok Fadil Mandal djeluje kao savjetnik zamjenika premijera.

Uloga ostalih članova

Munib Isaković je direktor Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, a Emir Bašić trenutno vodi Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom. Damir Šapina i Dijana Smailagić imaju ključne uloge u pravosudnom sistemu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -