Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMeta mijenja politiku privatnosti: Korisnici u BiH ostali bez obavijesti

Meta mijenja politiku privatnosti: Korisnici u BiH ostali bez obavijesti

Promjene u politici privatnosti

Kompanija Meta, koja upravlja popularnim društvenim mrežama, 26. juna 2024. godine promijenila je politiku privatnosti. Ova promjena se odnosi na obradu ličnih podataka korisnika, uključujući fotografije, videozapise i komentare. Nažalost, korisnici u Bosni i Hercegovini nisu obaviješteni o ovim promjenama.

Utjecaj na korisnike u Bosni i Hercegovini

Korisnici u našoj zemlji nisu imali priliku da odbiju korištenje svojih podataka za razvoj tehnologije vještačke inteligencije. Dok su državljani Evropske unije prilikom prijavljivanja na platforme dobili obavijesti o promjenama, istovremeno su imali mogućnost povlačenja svojih podataka.

Reakcija institucija

Predstavnici institucija za zaštitu ličnih podataka u regiji istakli su da je Meta trebala obavijestiti i korisnike u Bosni i Hercegovini. Također, naglašavaju da kompanija nije imenovala predstavnike s kojima bi se mogla ostvarivati saradnja u vezi s ovakvim pitanjima.

Zaključak i budućnost

Ove promjene izazivaju zabrinutost među korisnicima i postavljaju pitanja o transparentnosti poslovanja Mte. Potrebno je osigurati ravnopravan pristup informacijama svim korisnicima, bez obzira na geografski položaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -