Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGužve u Sarajevu zbog rekonstrukcije saobraćajnice: Radovi do Sarajeva Film Festivala

Gužve u Sarajevu zbog rekonstrukcije saobraćajnice: Radovi do Sarajeva Film Festivala

U srcu Sarajeva, nedavne gužve izazvane rekonstrukcijom saobraćajnice od Skenderije do Radićeve ulice postale su svakodnevnica. Ovi radovi započeli su prije nekoliko dana i očekuje se da će se nastaviti nakon Sarajevo film festivala.

Radovi na asfaltiranju i obustava saobraćaja

Prema informacijama iz resornog ministarstva, radovi će biti obustavljeni tokom festivala kako bi se omogućio nesmetan pristup posjetiteljima. Iz KJKP GRAS obavijestili su korisnike javnog gradskog prijevoza o promjenama. Tramvajski saobraćaj zbog radova na dionici Skenderija – Ćumurija od 12. kolovoza 2024. godine odvija se na relaciji Skenderija – Ilidža do 12:00 sati.

Završni radovi i izazovi za vozače

Radnici su jučer najavili da će završiti radove noćas, no jutros su ponovo zatečeni na terenu. Iako se obavljaju završni radovi, gužve su neizbježne zbog zatvorenih dijelova ceste. Saobraćajnica nije obnavljana od 2006. godine i nalazi se u lošem stanju, što dodatno otežava situaciju.

Kritike vezane za timing radova

Pitanje mnogih Sarajlija je zašto se ovi radovi izvode u ljetnom periodu kada je grad pun turista. Mnogi smatraju da bi bilo bolje sačekati smanjenje gužvi kako bi se radovi izvodili u manje opterećenim mjesecima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -