Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHEkstremne Temperature u Bosni i Hercegovini: Crveni Meteoalarm na Snazi

Ekstremne Temperature u Bosni i Hercegovini: Crveni Meteoalarm na Snazi

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano i vruće vrijeme. Vjetar u Hercegovini će biti slab do umjeren jugozapadni, dok u Bosni puše istočni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnje temperature zraka će se kretati od 18 do 24 stepena, dok na jugu mogu dostići čak 28 stepeni. Dnevne temperature bi mogle varirati od 34 do 40 °C.

Prognoza po Regijama

U Sarajevu je očekivano sunčano vrijeme s jutarnjom temperaturom oko 19, a dnevnom oko 36 °C. Na snazi je crveni meteoalarm zbog visoke temperature, a upozorenja se odnose na više regija.

Mjere Operecije i Zdravstveni Rizici

U regiji Livno, od 11 do 13 sati, temperatura će biti između 31 i 33 °C. Savjetuje se oprez. U ovom periodu mogle bi postojati smetnje u aktivnostima na otvorenom. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 34 i 37 °C.

Opasnost od Zdravstvenih Problema

Visoke temperature posebno pogađaju ugrožene skupine, kao što su starije osobe i djeca. Savjetuje se pridržavanje uputstava nadležnih službi. Regije suvih i vrućih temperatura uključuju Mostar, Banja Luku, Tuzlu i Foču.

Zaključak

Budući da se očekuju ekstremno visoke temperature, važno je zaštititi sebe i pomoći ugroženima. Pratite savjete i informacije o trenutnom vremenu koje pružaju ovlašteni organi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -