Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOdržana komemoracija povodom 30. rođendana Dženana Memića

Održana komemoracija povodom 30. rođendana Dženana Memića

Na dan kada bi Dženan Memić napunio 30 godina, njegovi najbliži okupili su se u Velikoj aleji. Ova emotivna komemoracija održana je kako bi se odala počast tragično nastradalom Dženanu, koji je preminuo 15. februara 2016. godine, u samo 21. godini.

Prijatelji i porodica odali poštu

Brojni članovi porodice i prijatelji došli su položiti cvijeće kod spomenika Dženanu. Ovaj događaj je bio prilika za okupljanje onih koji sjećaju njegovu kratku, ali značajnu životnu priču. Među zvanicima bio je i Davor Sučić, frontmen kultnog benda Zabranjeno Pušenje, koji je svojim prisustvom dodatno istakao važnost sjećanja na Dženana.

Zaštita sjećanja na Dženana

Ova komemoracija nije bila samo trenutak sjećanja, već i podsjećanje na nepravde koje su se dogodile. Dženanova smrt je pokrenula mnoge upitnike o sigurnosti i pravdi u društvu. Porodica i prijatelji nastavljaju da se bore za istinu i pravdu, kako bi se saznala prava istina o njegovoj smrti.

Poruke podrške

Okupljeni su dijelili emotivne poruke podrške Dženanovoj porodici. Sjećajući se njega, osnažuje se zajednica u borbi protiv nasilja. Dženan Memić ostaje simbol nade za bolju budućnost, gdje se prava i sigurnost svih pojedinaca poštuju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -