Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHHelez poziva lokalne vlasti u Foči na angažman helikoptera Oružanih snaga BiH

Helez poziva lokalne vlasti u Foči na angažman helikoptera Oružanih snaga BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, uputio je jasnu poruku lokalnim vlastima u Foči. Naime, zatražio je da zvanično angažuju helikoptere Oružanih snaga BiH u gašenju požara na Zelengori.

Zbog čega su helikopteri iz Srbije besmisleni?

U svojoj izjavi, Helez je naglasio da su zahtjevi za angažovanjem helikoptera MUP-a Republike Srbije bez potrebe. Prema njegovim riječima, korištenje helikoptera iz Srbije za gašenje požara u BiH je besmislen postupak. Očigledno je, kako smatra, da neki pokušavaju skrenuti pažnju javnosti od protesta u Srbiji podizanjem međunacionalnih tenzija u Bosni i Hercegovini.

Osposobljenost Oružanih snaga BiH

Helez je također istakao da Oružane snage BiH raspolažu svim potrebnim resursima za gašenje požara. Svojim uspjesima u gašenju požara u Bugojnu, Drvaru, Mostaru i Žepču, Oružane snage su pokazale svoju sposobnost i spremnost. Helez je poručio Fočanskim vlastima da pokrenu proceduru za angažovanje helikoptera OS BiH, koji su trenutno spremni za akciju.

Postojeći problem sa požarima zahtijeva hitne mjere, a Helezov apel je jasan. Oružane snage BiH su tu da pomognu i pruže podršku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -