Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHapšenje Osumnjičenih za Planiranje Napada na Koncert Tejlor Svift

Hapšenje Osumnjičenih za Planiranje Napada na Koncert Tejlor Svift

Hapšenje osumnjičenih za pripremu napada na koncert Tejlor Svift privuklo je pažnju austrijskih medija. Glavni osumnjičeni je Beran A. (19), državljanin Austrije s korijenima iz Sjeverne Makedonije. On je priznao da je imao planove za napad.

Radikalizacija i Otkaz

Prema informacijama, Beran se radikalizovao putem interneta. Nedugo prije hapšenja, dao je otkaz na poslu, izjavivši da “sprema nešto veliko”. Njegovo ponašanje izazvalo je zabrinutost među prijateljima i poznanicima.

Uhapšen Prijatelj i Dodatni Detalji

Lisice su stavljene i njegovom dugogodišnjem prijatelju Luci B. (17), koji je radio na stadionu Hapel. Tokom hapšenja, imao je oznake ISIL-a. Iako je bio progonjen snimkama nakon nasilne tučnjave, Luka negira sve optužbe vezane za planiranje atentata.

Život i Ponašanje Prvog Osumnjičenog

Novi detalji o Beranu nakon hapšenja otkrivaju njegov burni život. Pohađao je komercijalnu školu u Nojkirhenu, gdje se suočavao s problemima zbog nasilnog ponašanja prema vršnjacima. Njegovi bivši učitelji i razrednici svjedoče kako je često bio u sukobima s djevojkama.

Jedan od razrednika napominje: “Promijenio se vizuelno, ali se i osamio u godinama koje su uslijedile.” Ova situacija ostavlja mnoge pitanja o kako je došlo do ovakvih zloslutnih planova.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -