Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGužve u Sarajevu zbog radova: Građani nezadovoljni obustavom saobraćaja

Gužve u Sarajevu zbog radova: Građani nezadovoljni obustavom saobraćaja

U centru Sarajeva zabilježene su velike gužve na relaciji od Marindvora do Skenderije. Također, gužve su zabilježene i na drugoj strani Miljacke, od Skenderije prema Bistriku. Razlog za ove gužve je obustava saobraćaja na dionici od Skenderije do Radićeve ulice zbog radova. Kako je to potvrđeno, saobraćaj će biti potpuno obustavljen tokom oba dana vikenda.

Građani nezadovoljni trenutnim radovima

Postavili smo pitanja građanima o njihovim mišljenjima o radovima u jeku turističke sezone. Jedan vozač je istakao: “Ovo je sramota jer rade ovo pred SFF, kada turista najviše ima.” Njegov identitet ostao je nepoznat.

Potrebna bolja najava izmjena

Ismail Imširević ističe da bi najava izmjena saobraćaja trebala biti najmanje sedam dana ranije. “Dan prije pola naroda ni ne vidi,” dodao je.

Pješaci ne smatraju radove problemom

Ajla Ivković, pješakinja koja je prošla blizu radova, rekla je da joj radovi ne smetaju. “Meni lično ne smeta; pročitala sam obavijest,” kazala je. Ipak, primijetila je da su mnogi ljudi uputili ka Trebeviću i Bjelašnici, a Baščaršija je bila prazna.

Turisti iznenađeni gužvama

Muamer Mrkonjić, koji je došao iz Tuzle s porodicom, izrazio je iznenađenje gužvom. “Nisam očekivao ovu gužvu i da ću pola dana provest u autu,” naglasio je.

Sa radovima u punom jeku, građani i turisti nastavljaju prolaziti kroz izazove gradske infrastrukture.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -