Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMinistar Helez odaje počast stradalim Bošnjacima u selu Mokronoge

Ministar Helez odaje počast stradalim Bošnjacima u selu Mokronoge

U Mokronogama, ministar Helez položio je cvijeće i proučio fatihu kod spomen-obilježja stradalim civila. Ovaj događaj okupio je porodice žrtava, kao i zvaničnike političkog i vjerskog života. Takvim gestom, Helez je pokazao poštovanje prema nevino stradalim ljudima.

Obilježavanje tragičnog stradanja

Ministarstvo odbrane BiH saopćilo je da je Helez održao govor u okviru programa obilježavanja stradanja bošnjačkih civila. Istakao je bogatu historiju ovog kraja, gdje su ljudi svih nacionalnosti i vjera živjeli u miru.

Veliki gubitak za zajednicu

Helez je podsjetio na događaj od prije 31 godinu kada je na ovom mjestu mučki ubijeno devetero nevinih Bošnjaka, isključivo zbog njihove vjere. Naglasio je da su nevine žrtve bile na svim stranama tijekom sukoba.

Poruka mira i pomirenja

“Zločin je zločin bez obzira ko ga počinio”, poručio je Helez. Svaka žrtva zaslužuje poštovanje, a svi moramo priznati zločine bez umanjivanja. Ove riječi pozivaju na izgradnju svjetlije budućnosti kroz istinu i pravdu.

Na kraju, Helez je naglasio važnost učenja iz prošlosti. “Nigdje i nikada više ne smije biti rata”, istakao je, pozivajući sve na zajedništvo i mir. Nakon obraćanja zvaničnika, uslijedila su vjerska obredna misna slavlja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -