Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHČetvrto izdanje Festivala u Centru: Uzbudljivi programi za sve generacije

Četvrto izdanje Festivala u Centru: Uzbudljivi programi za sve generacije

Četvrto izdanje Festivala u Centru bit će održano od 16. do 23. avgusta, a ulaz na sve programe je besplatan. Ovaj festival donosi raznolik program koji obuhvata umjetnost, kreativnost, rekreaciju i muziku. Sarajevo će se ovih dana pretvoriti u mjesto susreta različitih kultura i generacija.

Bogat likovni i književni program

Programi Festivala odvijat će se na više lokacija, uključujući Radićevu ulicu, Akademiju likovnih umjetnosti, Otvorenu scenu Obala, Meeting Point i ulicu Franca Lehara. Likovne radionice će pružiti interaktivan prostor za učenje i stvaranje, prilagođen svim uzrastima.

Rekreacija i sportske aktivnosti

Festival u Centru nudi i različite sportske aktivnosti. Programi poput Fit Kids i Fitness Ljeto omogućit će fizičku aktivnost i zabavu. Košarkaški klub organizirat će posebne radionice za djecu, čime će se dodatno obogatiti sadržaj za najmlađe.

Muzička čarolija i kulturni sadržaji

Muzički program Festivala obuhvata niz koncerata i performansa. Uz nastupe poznatih izvođača poput Frenkieja i Kontre, veče sevdaha će dodatno obogatiti atmosferu. Knjige će također biti promocije u knjižari Buybook, čime se spaja umetnost i literatura.

Četvrti Festival u Centru organizuju Obala Art Centar i Općina Centar Sarajevo, s ciljem promicanja umjetnosti i zajedništva u centru kulture.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -