Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGužve na cesti M-17 i graničnim prijelazima: Čekanja i preporuke

Gužve na cesti M-17 i graničnim prijelazima: Čekanja i preporuke

Osim ogromnih gužvi na magistralnoj cesti M-17, situacija se dodatno pogoršava. Na putu od Sarajeva prema Mostaru, lakše saobraćajne nesreće dodatno usporavaju promet. Čekanja su zabilježena i na graničnim prijelazima na jugu zemlje, posebno na prijelazu Doljani, gdje se čeka i do sat vremena.

Pojačana frekvencija vozila

Granična policija BiH preporučuje građanima korištenje alternativnih graničnih prijelaza. Nedavno je odobren privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet. To uključuje prijelaze poput Gabela – Gabela Polje I. Ipak, tokom vikenda zabilježena je pojačana frekvencija vozila i na drugim prijelazima.

Duge kolone i alternative

Iz BIHAMK-a ističu da je znatno pojačan promet vozila. Duga čekanja su zabilježena na graničnim prijelazima Bijača i Crveni Grm. Međutim, zadržavanja na GP Orahovlje i Zvirići su manja. Put do GP Orahovlje je jednostavan, dok GP Zvirići bilježi najmanje gužve.

Privremeni međunarodni saobraćaj

Mješovita komisija donijela je odluku o otvaranju alternativnih graničnih prijelaza za međunarodni saobraćaj. Od 1. avgusta 2024. godine, novi prijelazi će biti otvoreni na tri mjeseca. To će dodatno olakšati putovanje prema Hrvatskoj i smanjiti pritisak na prometne tačke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -