Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHarris i Walz koriste "čudan" jezik protiv Trumpa u kampanji

Harris i Walz koriste “čudan” jezik protiv Trumpa u kampanji

Akcija protiv Trumpove kampanje

Potpredsjednica Kamala Harris i njen kandidat za potpredsjednika Tim Walz koriste riječ “čudan” kako bi opisali kampanju Donalda Trumpa i njegove saradnike. Ova strategija je privukla pažnju analitičara koji ocjenjuju značaj tone komunikacije u ovoj političkoj areni.

Walzovo viralno zapažanje

Walz je prvi nazvao J.D. Vancea, Trumpovog potpredsjedničkog kandidata, čudnim. Njegova izjava brzo je postala viralna i počela se koristiti među zvaničnicima. Tim Harrisove prepoznao je ovo kao jasan signal daljnjeg usmjeravanja kampanje.

Promjena tonova komunikacije

Harris i Walz primijetili su značajnu promjenu u tonu, i to sa jasnom porukom o prijetnji koju nosi Trump. Ova nova komunikacija cilja na mlade i neodlučne glasače, koji će biti ključni za nadolazeće izbore.

Narodski izrazi u politici

Kada govore o Trumpu i Vanceu, koriste termine koji su bliži običnim ljudima. Na primjer, glasnogovornik kampanje nedavno je Trumpa opisao kao “osobu pored koje ne bi željeli sjediti u restoranu”. Ova neobična kritika jasno šalje poruku glasačima.

Istraživanje ironije

Ironično, Trumpova pobjeda 2016. godine bila je zasnovana na njegovom “spuštanju” na nivo običnog čovjeka. Njegov jednostavan rječnik bio je privlačan za birače koji su se osjećali zbunjeno zbog složenog političkog jezika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -