Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSezona godišnjih odmora: Pojačan promet i savjeti za vozače u BiH

Sezona godišnjih odmora: Pojačan promet i savjeti za vozače u BiH

Pojačana gužva na putevima

Danas se u našoj zemlji očekuje pojačan promet vozila uslijed sezone godišnjih odmora. Gužve su već vidljive na većini glavnih prometnica, kao i na graničnim prelazima. Vozači na putu Sarajevo-Mostar trebaju biti spremni na vožnju u kolonama i kraće zastoje.

Preporuke za vozače

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuje se da vozači planiraju putovanja u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima. Opreznost je ključna, a vozači trebaju održavati propisano odstojanje. Vozači teretnih vozila koji primijete dugu kolonu putničkih automobila, trebali bi se nakratko isključiti iz saobraćaja kako bi izbjegli rizična preticanja.

Sanacijski radovi i regulacija saobraćaja

Na mnogim dionicama izvode se sanacijski radovi, a saobraćaj se regulira privremenom signalizacijom. Izdvajamo magistralne puteve: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, te Bijeljina-Rača. Na putu Rogatica-Ustiprača je saobraćaj ograničen zbog oštećenja mosta.

Granični prelazi i preusmjeravanje

Na izlazu iz zemlje, promet vozila je pojačan na graničnim prelazima kao što su Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška. Zadržavanja na ostalim prelazima za sada nisu duža od 30 minuta. Od početka avgusta, granični prijelaz Krstac je otvoren za putnički saobraćaj, dok su teretna vozila preusmjerena na prelaze Bratunac ili Rača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -