Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDeveti međunarodni skokovi s vodopada na rijeci Plivi u Jajcu

Deveti međunarodni skokovi s vodopada na rijeci Plivi u Jajcu

Uzbudljivo takmičenje s početkom u 17 sati

Danas će se u Jajcu održati deveti međunarodni skokovi s vodopada na rijeci Plivi. Takmičenje počinje u 17 sati, a ovaj događaj privlači skakače iz cijele regije. Dragan Glavaš, stručni saradnik za turizam, potvrdio je ovu informaciju za “Avaz”.

Očekivani broj prijava

Ove godine očekuju se više od 20 prijava. Skakali će se iz vodopada visokog više od 20 metara. Glavaš ističe da je skakaonica u Jajcu jedna od najtežih u regiji. Očekuje se dolazak vrhunskih skakača, uključujući branitelja titule Evalda Krnića iz Crne Gore.

Tradicionalni stil lasta

Skokovi će se izvoditi isključivo u stilu lasta. U ocjenjivanju će učestvovati peteročlani stručni žiri iz Mostara, Crne Gore i Jajca. Ovaj jedinstveni događaj privlači mnogo posjetilaca koji će imati priliku uživati u akrobatskim skokovima.

Intenzivne pripreme za događaj

Pripreme za skokove traju već nekoliko mjeseci. Prošlog mjeseca su intenzivno čišćeni vodopad i prostor oko njega. Svi elementi su spremni, a organizatori čekaju dolazak policije i civila zaštite kako bi sve bilo na visokom nivou. Očekuje se odlična posjećenost i bezbjednost za sve prisutne.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -