Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHŠokantna otkrića o Šerifu Isoviću: Kako privatna država upravlja FBiH?

Šokantna otkrića o Šerifu Isoviću: Kako privatna država upravlja FBiH?

U proteklih devet godina, Šerif Isović, bivši direktor Porezne uprave FBiH, poslao je inspektore u porezne kontrole samo dvaput prema firmama povezanim s njegovim zetom, Seidom Hadžibajrićem. Ova saznanja, koja su objavili novinari “Dnevnog avaza”, otkrivaju nevjerojatnu informaciju o funkcioniranju privatne države u Bosni i Hercegovini.

Nepravedni porezni inspektori

Dok se Šerif Isović slika u elitnim sarajevskim restoranima, obični građani na tržištima suočavaju se s visokim kaznama. Prodavači pletenih čarapa, na primjer, preživljavaju pritisak strogih inspektora. Ovi slučajevi postavljaju pitanje o pravednosti i motivaciji onih koji su na vlasti.

Da li se isplati biti pošten?

U takvom sistemu, mnogi se pitaju zašto bi trebali biti pošteni. S obzirom na privilegije koje uživaju “Hadžibajrići” i njihova povezanost s vlastima, mnogi pošteni građani osjećaju se obeshrabreno. Ovo je ključno pitanje za sve one koji se bore da ostvare svoj san o uspjehu.

Milioner s biroa

U svjetlu ovog skandala, zanimljivo je kako Elmedin Karišik kaže da će Hadžibajrić mlađi postati milioner s nepunih 30 godina. U međuvremenu, studenti koji marljivo rade i trude se da uspiju, često ostaju bez prilika. Ova situacija dodatno naglašava nelogičnost sistema.

Ovo istraživanje otkriva alarmantne tajne o povezanosti vlasti i privatnog sektora, ostavljajući gorki okus u ustima mnogim građanima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -