Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIstraga protiv Ranka Debevca: SIPA u akciji "Kodeks"

Istraga protiv Ranka Debevca: SIPA u akciji “Kodeks”

U dvobroju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u Bosni i Hercegovini, donosi se ekskluzivna priča o Ranku Debevcu. Ovaj trenutni predsjednik Suda BiH našao se pod sumnjom za zloupotrebe prilikom dodjele predmeta sudijama.

Akcija “Kodeks” i upad SIPA-e

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su pretrese u prostorijama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Ovaj postupak proveden je u sklopu akcije “Kodeks”, i to na osnovu naredbe Suda BiH.

Veze s bliskim osobama

Debevec je navodno štimao sudije kako bi favorizirao svoje prijatelje, kao što su Osman Mehmedagić Osmica, Fadil Novalić i Dragan Mektić. Ovakvi postupci postavljaju ozbiljna pitanja o transparentnosti pravnog sistema u BiH.

Debevčevi postupci i njihovi efekti

Istraga, koju vodi Tužilaštvo BiH, nastavlja se nad svim sumnjivim aktivnostima povezanih s Debevcem. Ovaj slučaj otvara i šira pitanja o zloupotrebama i korupciji unutar pravosudnog sistema.

Ostale vijesti iz dvobroja “Dnevnog avaza”

Pored ove intrige, “Dnevni avaz” donosi i druge zanimljive sadržaje. Čitajte o Nermiru Granovu, doktoru koji je transpantacijom srca ispisao historiju BiH. Također, influenserica Erna Saljević najavljuje festivalsku groznicu uoči 30. Sarajevo Film Festivala.

Dodatno, tu je i razgovor sa legendarnim košarkaškim stručnjakom Bogdanom Tanjevićem te priča o američkoj atletičarki Sidnej Meklafin-Levron koja je postavila svjetski rekord.

Za više informacija, današnje printano izdanje možete čitati i na digitalnoj platformi: avaz.pressreader.com.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -