Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNačelnik Općine Trnovo Ibro Berilo prebačen u KPZ Zenica

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo prebačen u KPZ Zenica

Načelnik Općine Trnovo, Ibro Berilo, otpušten je s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i prebačen u Kazneno-popravni zavod Zenica. Ovu informaciju potvrdio je direktor KPZ-a, Rusmir Isak. Berilo je u zenički zatvor stigao oko 17 sati, nakon što je ranije hospitaliziran.

Optužbe protiv Ibre Berila

Berilu je određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja. Trenutno se shvata kao jedan od ključnih aktera u slučaju koji se tiče nezakonitih poslovnih praksi.

Zloupotreba položaja i sumnjive transakcije

Prema dostupnim informacijama, Berilo se sumnjiči da je od vlasnika aparthotela “Aroma” na Bjelašnici, Mulaosmanovića, primio apartman na poklon. Za uzvrat, Berilo je, navodno, omogućio izgradnju hotela na državnom zemljištu. Ovo zemljište prethodno je ilegalno prepisano na Općinu, što dodatno komplikuje situaciju.

Reakcije javnosti

Ove optužbe izazvale su uznemirenost među građanima Trnova, s obzirom na važnost transparentnosti u javnoj upravi. Očekuje se da će se slučaj dalje istraživati, a javnost će biti obaviještena o daljim koracima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -