Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHAćimović se pridružio DF-u: Bosanski inat kao motivacija

Aćimović se pridružio DF-u: Bosanski inat kao motivacija

Funkcioner Aćimović nedavno je objavio da se pridružuje Demokratskoj fronti (DF). Odluku opravdava tim da je DF trenutno pod najvećim napadima i kritikama. “Bosanski inat” igra važnu ulogu u njegovoj odluci. Tijekom 2019. godine, Aćimović je razmišljao o pristupanju DF-u. Taj je period bio vezan za ideju formiranja radnih grupa za investicije u Predsjedništvu BiH.

DF kao nastavak političkog puta

Aćimović ističe da je DF njegova prva stranka protiv SDP-a. On je kao ambasador izabran kao nestranački kandidat. Pomažući raznim partijama, povezivali su ga s različitim političkim grupacijama. Međutim, Aćimović priznaje da je jedini stranački član bio SDP, dok je DF logičan nastavak njegovog političkog angažmana.

Saradnja i budućnost

U vezi sa izborima, Aćimović očekuje da će novo rukovodstvo SDP-a biti iz Sarajeva ili Tuzlanskog kraja. Također, smatra da nije sramota sarađivati s drugim partijama. Govoreći o saradnji SDA i DF-a, Aćimović naglašava da se ne treba stidjeti bilo koje političke suradnje.

Aćimović kritizira SDP zbog podrške vlasti Milorada Dodika kroz Pokret za državu. Izvješćuje da su Bošnjaci nakon izbora bili izmanipulisani i izgubili podjelu vlasti u Republici Srpskoj. Na kraju, ističe tragediju koja se dogodila 2022. godine te zahtijeva ozbiljnu promjenu u pristupu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -