Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHAdvokat Fadila Novalića Oštro Kritizira Akciju SIPA-e u VSTV-u

Advokat Fadila Novalića Oštro Kritizira Akciju SIPA-e u VSTV-u

Advokat pravosnažno osuđenog Fadila Novalića, Elmir Jahić, komentarisao je danas akciju SIPA-e u prostorijama VSTV-a. Ova akcija uključivala je provjeru predmeta vezanih za suspendiranog predsjednika Suda BiH, Ranka Debevca.

Indikativnost Zanimanja

Jahić je istakao indikativnost interesovanja advokata Novalića za predmet Debevca. To postaje posebno zanimljivo kada se uzme u obzir, da je CMS sistem “nasumično odabrao” Branka Perića, poznatog SDA-ovog sudiju.

Osnov sumnje

Tijekom izlaganja, Jahić je osporio legitimitet današnje akcije, postavljajući pitanje zašto se ne provjerava CMS Tužilaštva. Podsjetio je javnost da je njihov tim 24.07.2024. godine podnio prijavu protiv Gordane Tadić zbog zloupotrebe položaja.

Ručno dodjeljivanje predmeta

Jahić je naglasio, da postoje dva servera – jedan za Sud BiH i drugi za Tužilaštvo BiH. Ustvrdio je da pravda ne može biti selektivna i da je Tadić smijenjena zbog ručnog dodjeljivanja predmeta nekim tužiocima.

Poziv na pravičnost

Advokat je izrazio zabrinutost zbog poruke koju šalje VSTV, naglašavajući da je SIPA postupala po naredbi Tužilaštva. Istakao je potrebu da se vrši pretres i servera TCMS-a, kako bi se očuvala prava na nepristrasnost i pravično suđenje.

Na kraju, podsjećamo da je Fadil Novalić osuđen na četiri godine zatvora zbog kupovine kineskih respiratora.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -