Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSAD ulažu 14,1 miliona dolara u unapređenje opština u BiH

SAD ulažu 14,1 miliona dolara u unapređenje opština u BiH

U nedavnom saopštenju, Sjedinjene Američke Države najavile su investiciju od 14,1 miliona dolara u lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine. Ovaj potez ima za cilj poboljšanje kvaliteta usluga koje opštine pružaju svojim građanima.

Podrška lokalnoj vlasti

Ambasada SAD-a ističe da će ova investicija pomoći lokalnim vlastima da generišu nova radna mjesta i privuku potrebne investicije. Program ‘Diaspora Invest’ do sada je donio 69 miliona dolara investicija i stvorio više od 2.800 radnih mjesta širom zemlje. Zahvaljujući ovom programu, 30 opština iz Federacije BiH i 10 iz Republike Srpske mogu učestvovati u ovim projektima.

Potezi Milorada Dodika

Međutim, u saopštenju se navodi da su opštine pod kontrolom SNSD-a, iako su aplicirale, odustale od učešća. Naime, Milorad Dodik je pritisnuo ove opštine da se povuku, čime su građani prokockali benefite koje donose ovi programi. “Zašto je gospodin Dodik više zainteresovan za vlastite interese nego za dobrobit zajednice?” pita se Ambasada.

Gdje je novac?

Ambasada SAD-a završava sa objavom koja se razlikuje od ranijih. Umjesto uobičajenog pitanja ‘Gdje je novac?’, poručuju “Mi znamo gdje je novac”. Ovo može ukazivati na rastuće nezadovoljstvo prema trenutnim vlastima i njihovim odlukama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -