Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTahirović traži izvinjenje ambasadora Marfija zbog uvredljive izjave

Tahirović traži izvinjenje ambasadora Marfija zbog uvredljive izjave

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Murat Tahirović, postavio je ozbiljan zahtjev prema ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Majklu Marfiju. Tahirović traži izvinjenje zbog nedavne izjave ambasadora koja je ocijenjena kao uvredljiva.

Objašnjenje pravnog principa nevine osobe

U svom saopćenju, Tahirović je istakao važnost pretpostavke nevinosti, kao ključnog pravnog načela. Prema njegovim riječima, svaka osoba optužena za zločin smatra se nevinom dok se ne dokaže suprotno. Njegova izjava prema ambasadoru sugerira određenu neinformiranost o pravnim osnovama i povijesno značajne ličnosti, generalu Mehmedu Alagiću.

Kritika spomen-ploče Ratku Mladiću

Pored zahtjeva za izvinjenjem, Tahirović je također podnio zahtjev da se osudi spomen-ploča posvećena osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću. On je naglasio da bi uklanjanje ove ploče predstavljalo važan korak ka potvrđivanju posvećenosti ljudskim pravima.

“Građani ove zemlje zaslužuju bolje”, zaključio je Tahirović, ističući potrebu za nepristrasnošću u pitanjima koja se tiču pravde i ljudskih prava.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -