Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMijatovićev savjetnik osudio Efendićeve navode o mržnji i lažnim izjavama

Mijatovićev savjetnik osudio Efendićeve navode o mržnji i lažnim izjavama

U reakciji koju je potpisao Fadil Mandal, savjetnik Vojina Mijatovića, jasno se osudio Semira Efendića zbog njegovih izjava. Mandal tvrdi da Efendić okrene pažnju na Mijatovića kada mu ponestane tema.

Optužbe o sijanju mržnje

“Kada mu ponestane tema, Semir Efendić vrati se svojoj osobnoj opsesiji – sijanju mržnje prema Vojinu Mijatoviću”, navodi se u reakciji. Efendić je prethodno prozvao Mijatovića da se u Federaciji BiH pita više od bilo kojeg političkog predstavnika Bošnjaka.

Netačne izjave o generalu Alagiću

Mandal je također istakao da su netačne Efendićeve izjave o generalu Mehmedu Alagiću. U svom saopćenju tvrdi da Efendić izmišlja navodne izjave o generalu s ciljem širenja mržnje prema Mijatoviću.

Principijelnost Mijatovića

Reakcija se fokusira i na činjenicu da Mijatović promoviše bosansku državu i zajedništvo naroda BiH. U saopćenju stoji da on oštro osuđuje secesionističku politiku Milorada Dodika, čime dobija podršku građana Federacije BiH.

Akcije SIPA-e

Također, u nastavku reakcije spominju se akcije SIPA-e, koje su posljednjih dana usmjerene na sarajevske općinske načelnike. Ove akcije izazvale su dodatnu pažnju i zabrinutost u političkim krugovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -