Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZoran Galić: Istraživanja i kontroverze u završenoj karijeri

Zoran Galić: Istraživanja i kontroverze u završenoj karijeri

Impresivna karijera u policiji

Zoran Galić, poznati policijski službenik, imao je zapaženu karijeru u BiH. Od policajca saobraćajca do direktora Granične policije BiH, njegov put je bio impresivan. Međutim, mnogi tvrde da je njegov uspjeh rezultat političke podrške HDZ-a.

Istraga i optužbe

Galić, koji je izjavio da je “najistraživanija osoba u BiH”, suočava se s ozbiljnim optužbama. U dobi od 51 godine, stekao je pravo na penziju, ali je ubrzo postao predmet istrage. Državno tužilaštvo, zajedno s MUP-om Republike Srpske, istražuje organizovanu kriminalnu grupu. Navodno, Galić je bio član te grupe i zloupotrebljavao svoj položaj.

Pitanje izručenja

Osumnjičeni Galić ima hrvatsko državljanstvo, što dovodi do pitanja o njegovom eventualnom izručenju. Pitanje krivice ili nevinosti Galića je i dalje otvoreno, a konačnu odluku donijet će sud.

Politički pritisci i budućnost

Nakon hapšenja, situacija postaje kompleksna. HDZ nastoji ispoštovati Galićeve zahtjeve za razrješenjem, dok se ministri Trojke, plus Hurtić, žele smjeniti. Tako se oblikuje novi politički scenarij u BiH, a mnogi se pitaju kako će se situacija dalje razvijati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -