Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHFazlagić na društvenim mrežama izazvao buru nakon objave s bivšom sutkinjom

Fazlagić na društvenim mrežama izazvao buru nakon objave s bivšom sutkinjom

Muhamed Fazlagić, sada već smijenjeni savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, nedavno je izazvao pažnju na društvenim mrežama. Njegova objava sa Lejlom Fazlagić, bivšom sutkinjom Općinskog suda u Sarajevu, izazvala je mnoge reakcije.

Povratak Lejle Fazlagić

Lejla Fazlagić nije bila dostupna bh. pravosudnim organima osam godina. Uz fotografiju koju je objavio, Fazlagić je napisao: “I tako… krv nije voda. Ne zaboravljamo djetinjstvo niti ruke koje su nas odgojile.” Ova izjava dodatno je podigla prašinu u bh. javnosti.

Greška i ostavka

Nakon kritika, Fazlagić se izvinio zbog objave, naglašavajući da je riječ o njegovom rodu. Iako je odlučio podnijeti ostavku, Željko Komšić ga je već smijenio. Ova situacija prijeti da uzburka političke strasti unutar Demokratske fronte.

Kandidatura na lokalnim izborima

Unatoč smjeni, Fazlagić se i dalje nalazi na listi kandidata DF-a za lokalne izbore. On zauzima 30. mjesto na listi za Općinsko vijeće Centar. Pitanje ostaje hoće li Komšić pozvati birače da ne glasaju za njega, ili će se fokusirati na rezultat.

Pravosudni izazovi

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu nedavno je povukao potjernicu za Fazlagićem, čineći ga dostupnim bh. organima gonjenja. Sada se čeka zvanično povlačenje u bazi kako bi se zakazalo izjašnjenje o krivici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -