Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHInovativni sistemi na KCUS-u: Prvi hirurški zahvat s IRRAflow

Inovativni sistemi na KCUS-u: Prvi hirurški zahvat s IRRAflow

Na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nedavno je izvršen značajan hirurški zahvat. Tokom operacije ugrađen je najmoderniji sistem za mjerenje intrakranijalnog pritiska – IRRAflow.

Šta je IRRAflow?

IRRAflow je prvi sistem ove vrste u svijetu. Ovaj inovativni uređaj omogućava kontinuirano praćenje intrakranijalnog pritiska. To je ključno za unaprijeđenje liječenja neurohirurških pacijenata, koji se često suočavaju sa teškim zdravstvenim stanjem.

Izjava stručnjaka

Šef Klinike za neurohirurgiju, prof. dr Haso Sefo, ističe da KCUS stalno podiže standarde zdravstvenih usluga. Ovaj zahvat predstavlja iskorak u primjeni savremenih medicinskih protokola. On povedu važnost profesionalnog usavršavanja i korištenja sofisticirane tehnologije.

Tim stručnjaka

Operativni zahvat izveli su specijalisti neurohirurgije, dr. Elma Suljagić–Ljubović i dr. Bekir Rovčanin. Oni su prethodno prošli neophodni trening i edukaciju. Dr. Suljagić-Ljubović naglašava važnost novog iskustva koje je tim stekao tokom operacije.

Predani rad KCUS-a

Prof. dr Hajrija Maksić, VD generalne direktorice KCUS-a, istakla je važnost unaprijeđenja zdravstvenih usluga. KCUS se trudi da omogući pacijentima liječenje u vlastitoj zemlji. Zajedničkim radom, mnogo je postignuto na različitim klinikama.

Zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini nastaviće se razvijati, omogućavajući pacijentima kvalitetnu njegu i liječenje u blizini porodice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -