Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPolicija uspješno izvršila raciju u Privremenom prihvatnom centru Blažuj

Policija uspješno izvršila raciju u Privremenom prihvatnom centru Blažuj

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su izvršili raciju u Privremenom prihvatnom centru Blažuj. Akcija je izvedena u saradnji sa nekoliko policijskih agencija, uključujući Graničnu policiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Cilj racije

Racija je imala za cilj pronalazak lica koja nelegalno borave u centru, kao i otkrivanje nelegalnog naoružanja i narkotika. Također, fokusiranje na identifikaciju organizatora krivičnih djela bila je jedna od ključnih tačaka ove akcije uključujući krijumčarenje migranata.

Rezultati akcije

Tokom akcije, policija je privremeno ograničila slobodu kretanja 30 stranih državljana. Ovi državljani su zatečeni u Centru i predani su u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Oduzeto oružje i drugi predmeti

Pored identifikacije nelegalnih migranata, pronađena je i oduzeta određena količina hladnog oružja. Ovi alati mogi biti korišteni za nanošenje povreda ili napad na korisnike i osoblje Centra.

Racija je sprovedena pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policija nastavlja istraživanje kako bi se iskorijenila krivična djela vezana za krijumčarenje i trgovinu ljudima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -