Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHFazlagić podnio ostavku nakon kontroverzne fotografije sa Lejlom Fazlagić Pašić

Fazlagić podnio ostavku nakon kontroverzne fotografije sa Lejlom Fazlagić Pašić

U novoj kontroverzi koja je potresla bh. javnost, Muhamed Fazlagić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, podnio je ostavku. Odluka slijedi nakon što je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa Lejlom Fazlagić Pašić, bivšom sutkinjom koja je već osam godina nedostupna pravosuđu.

Izjava Muhameda Fazlagića

Fazlagić je u svojoj izjavi priznao grešku. “To što je Lejla Fazlagić moja prva rodica, nije nikakvo opravdanje za moj nepromišljen potez”, naglasio je. Ističe da njegova greška nema nikakve veze sa Kabinetom člana Predsjedništva. “Iz moralnih razloga, odlučio sam podnijeti ostavku”, dodao je.

Odluka o smjeni

Jutros je Željko Komšić smijenio Fazlagića. Rješenje o smjeni stupa na snagu odmah. Ova situacija postavlja važna pitanja o moralnosti i odgovornosti javnih službenika. Fazlagić se izvinio kolegama i javnosti, te izrazio nadu da će slične situacije u budućnosti rezultirati ostavkama.

Šta dalje?

Fazlagić je naglasio da je iz ove greške naučio mnogo. Očito, izazov koji je nastao može poslužiti kao primjer za buduće odluke unutar institucija.

Ova afera otvara važno pitanje o povezanosti pravosudnog sistema i političkih figura u Bosni i Hercegovini. Ostaje da se vidi hoće li nekontrolirane situacije poput ove potaknuti promjene unutar javnih službi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -