Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNačelnik Čengić posjetio Izmir: Ojačane veze između Sarajeva i Turske

Načelnik Čengić posjetio Izmir: Ojačane veze između Sarajeva i Turske

Tokom nedavne posjete Izmiru, načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Čengić, održao je ključne sastanke s gradonačelnikom Izmira, Cemilom Tugayem, i načelnicom pobratimske Općine Karşıyaka, Behice Yıldız Ünsal.

Razgovori o direktnoj avionskoj liniji

Načelnik Čengić istakao je važnost održavanja direktne avionske linije Sarajevo-Izmir. Ova ruta, koja je uvedena ove godine zahvaljujući podršci Vlade Kantona Sarajevo, smatra se ključnom za razvoj turizma u njegovoj općini. “Povezanost s ovim velikim gradom u Turskoj od vitalnog je značaja za našu ekonomiju”, naglasio je.

Kulturna suradnja i infrastrukturni projekti

Osim razgovora o avionskoj liniji, načelnik Čengić je s partnerima razgovarao i o mogućnostima suradnje u oblasti kulture i ulaganjima u infrastrukturne projekte. Ove aktivnosti usmjerene su na unapređenje suradnje i poboljšanje kvaliteta života u Starom Gradu.

Susret s Atillom Baysakom

Pored susreta s gradskim čelnicima, načelnik se sastao i s Atillom Baysakom, gradskim vijećnikom i nedavnim vođom delegacije koja je posjetila Stari Grad. Atilla je sin bivšeg načelnika i počasnog konzula, Kemala Baysaka, čime dodatno produbljuje prijateljske veze između Turske i Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -