Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNačelnik Irfan Čengić posjetio Izmir: Ojačavanje saradnje između gradova Sarajevo i Izmir

Načelnik Irfan Čengić posjetio Izmir: Ojačavanje saradnje između gradova Sarajevo i Izmir

Na poziv kolega iz Izmira, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, boravio je u posjeti gradu Izmiru. Ova posjeta označila je nastavak pobratimske saradnje između naših zajednica. Tokom boravka, načelnik Čengić imao je važne susrete.

Susreti sa čelnim ljudima Izmira

Jedan od ključnih susreta bio je sa gradonačelnikom Izmira, Cemilom Tugayem. Također, sastao se i sa načelnicom pobratimske Općine Karšjaka, Behice Jildiz Unsal. Čengić je naglasio da su razgovarali o pomoći u očuvanju direktne avionske linije Sarajevo-Izmir.

Turizam i infrastrukturni projekti

Načelnik Čengić je istakao važnost turizma za općinu Stari Grad. Sarajevo i Izmir imaju značajnu ekonomske veze, a direktna linija olakšava putovanje između dva grada. Tog dana razgovaralo se i o kulturnoj saradnji te o planovima za ulaganje u infrastrukturne projekte.

Održavanje prijateljskih odnosa

Prilikom boravka, načelnik se susreo i sa gradskim vijećnikom Atilom Bajsakom, koji je nedavno vodio delegaciju iz Izmira u posjeti Sarajevu. Atila Bajsak je sin bivšeg načelnika i počasnog konzula, Kemala Bajsaka, koji je bio veliki prijatelj Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -