Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNova Era Radioterapije u Sarajevu: Inovativni Linearni Akceleratori na KCUS-u

Nova Era Radioterapije u Sarajevu: Inovativni Linearni Akceleratori na KCUS-u

Na Odjelu radioterapije Klinike za onkologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas su pušteni u rad dva najsavremenija radioterapijska linearna akceleratora. Ova nabavka predstavlja značajan napredak u liječenju pacijenata širom Bosne i Hercegovine.

Intenzivna Edukacija Uposlenika

Uposlenici KCUS-a završili su intenzivnu obuku za kliničku primjenu ovih aparata i prateće visokosofisticirane opreme. Prema riječima doc. dr. Velde Smajlbegović, šefice Odjela radijacijske onkologije, nova oprema omogućava pružanje kompletnog radioterapijskog tretmana.

Poboljšani Tretmani za Pacijente

Nabavkom novih linearnih akceleratora, Versa HD i Harmony, KCUS je unaprijedio efikasnost radioterapijskih tretmana. Ovi uređaji pružaju visoku preciznost i brzinu doziranja, što značajno poboljšava uslove liječenja pacijenata.

Podrška Visokog Kvaliteta

Prof. dr. Semir Bešlija, šef Klinike za onkologiju, istaknuo je da se kapacitet pružanja usluga povećava. “Naša klinika je među najprestižnijim onkološkim centrima u regionu,” kazao je Bešlija. Dodao je da je u proteklih 10 godina uloženo značajno u obuku kadrova i modernizaciju opreme.

Zahvalnost Medicinskom Osoblju

Prof. dr. Hajrija Maksić, v. d. generalne direktorice, čestitala je uposlenicima na predanom radu. “Novi akceleratori omogućit će redovne terapije najtežim onkološkim bolesnicima,” naglasila je Maksić.

Ovo je značajan korak naprijed u borbi protiv raka u Bosni i Hercegovini, čime se poboljšava kvaliteta zdravstvene usluge za sve pacijente.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -