Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUzor ili žrtva: Ibro Berilo pod pritiscima nepravednog procesa

Uzor ili žrtva: Ibro Berilo pod pritiscima nepravednog procesa

U nedavnom pismu podrške, istaknuta je odanost i ugled Ibra Berila, načelnika Općine Trnovo. Mnogi smatraju da je proces protiv njega nepravedan te da predstavlja torturu koja se provodi u svrhu diskreditacije.

Berilo kao uzor lokalnoj zajednici

Pismo naglašava da je Berilo svakako uzor drugima koji obnašaju slične funkcije. Osvojio je najveći postotak glasova na izborima od 2012. godine, ne samo u Kantonu Sarajevo, već i šire. Njegovi sunarodnjaci, članovi svih boračkih udruženja, čvrsto stoje iza njega.

Porodične i društvene vrijednosti

Beriilo se ističe kao jedini preživjeli od trojice braće, od kojih su dvojica bili šehidi. Njegov doprinos razvoju općine Trnovo je neprocjenjiv, a mještani su ogorčeni na laži koje se šire putem medija.

Primjedbe na medijsku kampanju

U pismu se izražava posebno nezadovoljstvo prema medijima koji, pod uticajem stranaka, iznose laži o Berilu. Mještani naglašavaju da su svjesni koliko Berilo posjeduje i da u tom pogledu nije ništa krio.

Zaključak: Berilo kao domaćin

Mještani Trnova opisuju Berila kao domaćina koji mukotrpno radi kako bi osigurao bolji život svojoj porodici. Njegova borba i predanost ostavljaju dubok trag u zajednici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -