Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTragedija u Sarajevu: Mlada policajka izvršila samoubistvo na željezničkoj stanici

Tragedija u Sarajevu: Mlada policajka izvršila samoubistvo na željezničkoj stanici

Bez sumnje, jutrošnje samoubistvo mlade policajke MUP-a KS (A. I.) šokiralo je cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ova tragična vijest je potresla ne samo njene kolege, nego i sve građane Sarajeva. Policajka je, prema izvještajima, sebi oduzela život na peronu Željezničke stanice.

Incident na peronu željezničke stanice

Prema dostupnim informacijama, A. I. je ispalila metak iz službenog pištolja u svoju glavu. Ona je, nažalost, najavila namjeru da počini samoubistvo kolegama u Općini Centar i Novo Sarajevo. Iako su kolege pokušale reagirati, nažalost, stigle su prekasno.

Zapadni motivi i apele za pomoć

Mlada policajka bila je poznata kao uspješna sportistkinja. Iako se radilo o talentiranoj osobi, još uvijek se istražuju potencijalni motivi za njenu tragičnu odluku. Iz MUP-a KS su naglasili važnost pažljivog izvještavanja o slučajevima suicida. Apelovali su na medije da uvijek navode kontakt informacije za pomoć osobama u kriznim situacijama.

Psihološka pomoć dostupna svima

Za sve koji se suočavaju s teškoćama, MUP KS preporučuje besplatan i anoniman poziv na “plavi telefon” na broj 080 05 03 05. Također, Crveni križ FBiH nudi psihološku pomoć svakog dana od 10:00 do 19:00 sati, a njihovi brojevi za kontakt su 060 343 0745 i 062 040 653.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -