Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMinistar Isak na udaru: Sporna nabavka skupih telefona za FUP

Ministar Isak na udaru: Sporna nabavka skupih telefona za FUP

Ministar unutrašnjih poslova FBiH, Ramo Isak, ponovo je našao sebe na udaru kritika. Njegova nedavna odluka o nabavci 11 telefona, čija je pojedinačna vrijednost 3.600 KM, izazvala je zabrinutost među građanima. Ova odluka se smatra spornom, posebno u kontekstu trenutne ekonomske situacije.

Objašnjenje Ministarstva

Ministar Isak je pokušao opravdati ovu nabavku. On tvrdi da su telefoni potrebni za efikasno obavljanje dužnosti. “Ti telefoni se već koriste manje od godinu dana”, objasnio je Isak tokom gostovanja na N1. Dodao je da je svrha nabavke osigurati da profesionalci imaju najbolju opremu koja im je potrebna za rad.

Šta građani misle?

Dok mnogi građani snose teret života s minimalnim primanjima, ovakve odluke iritiraju. Pitanje koje svi postavljaju jeste zašto su službenicima FUP-a neophodni najskuplji telefoni. Isakovo insistiranje na kupovini vrhunske opreme postavlja sumnju u prioritete ovog ministarstva.

Pravo na budžetski novac

Kritičari ističu da ministar ne razumije da budžet Ministarstva nije njegova privatna imovina. “Da li zaposlenici njegove porodične firme dobivaju iste privilegije?”, pitaju se mnogi. Ova pitanja postavljaju sumnju u transparentnost trošenja javnog novca.

Zaključak

Odluke poput ove podstiču diskusije o odgovornosti javnih službenika. Građani očekuju da ministri budu savjesni u trošenju budžetskih sredstava, posebno u vremenima ekonomske nesigurnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -